И ВИЕ МОЖЕ ДА ПРОЕКТИРАТЕ КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ

Ако искате хол, който е достоен да се появи в списание за домашен декор, трябва да започнете с правилната цветова схема. Но не е важен само цветът, който сте избрали за стената. Ако искате цялото пространство да изглежда добре балансирано, обърнете  особено внимание на начина, по който цветовете в мебелите, подовете, стените и произведения на изкуството се допълват взаимно.

Често, в желанието си да не сбъркаме, залагаме на неутрална цветова схема, която често изглежда скучна. От друга страна, не е добре и да бъдем прекалено смели, избирайки цветове, които са толкова ярки, че да създадат усещане за хаос и дисбаланс.

От homebnc.com правят кратък списък с някои от най-добрите цветови схеми за хола. Всички те са доказателство, че само няколко нюанса могат да зададат тона на стаята и да внесат свежест и настроение.

Нежно розово 

Когато имате твърде много пастелни розови цветове в дома си, може да започне да се усеща прекалено сладникав. Използването на светло розово до хладно сиво, дава на помещението по-различно чувство. По-тъмното сиво, което се вижда на възглавниците, придава хубав визуален контраст и пречи на цветовете да се слеят.

Успокояващо синьо

Ако искате хубаво, спокойно място, заложете на синята гама. Използването на тези цветове на неутрален фон е идеално решение както за градския, така и за ваканционния апартамент.

Арт излъчване 

Един от най-лесните начини за намерите подходяща цветова схема, е да започнете с любимо произведение на изкуството. Декорирайте стаята в тон с цветовете на картината, но помислете за по – ярки акценти.

Стена – акцент

В отворен тип жилище може да е трудно да се определи пространството. Но това не е проблем, когато решите да направите акцентна стена в хубав, тъмен цвят. Подовата настилки също е тъмна, затова се балансира с голям светъл диван.

Когато неутрално не е скучно 

Сиво и синьо обикновено се смятат за неутрални цветове, но тук можете да видите, че те не трябва да бъдат скучни. Големият килим покрива тъмния под, което дава усещане за пространство. Заради светлия фон на стените, е необходим малко по-тъмен цвят на дивана за баланс. Тюркоазните акценти имат успокояващ ефект. Огънят в камината е в противоположната цветова гама, но дава цялостен завършен вид на стаята.

Цветен баланс

Тези, които харесват цветовете, ще харесат този хол. Той съчетава различни нюанси на лилаво и синьо, за да създаде един завършен декор. Впечатление прави синята облицовка около прозорците, която е в тон със синьото на тапета. Имайте предвид, че когато използвате много цветове по стените и подовете, трябва да балансирате това с акценти, които са по-неутрални, като белите възглавници и абажур в тази стая.

Източник: интернет